Start

Overleie

De fietsfabriek (nummer 21)

In 1954 is de werkplek in Zwevegem te klein geworden en koopt Marcel Kint dit pand aan van de winkelketen Centra (Kerckhof-Gryspeerdt). Het wordt de nieuwe thuishaven voor het fietslabel Marcel Kint (en is het nog steeds). Alles is nu nog zoals het toen was.

Woonplaats

In dit beluik (net naast de fietstroute) waar 3 woningen staan, woonde Marcel Kint geruime tijd in zijn jeugdjaren. Het laatste huisje werd aangeduid als dat waar Marcel Kint woonde.

Café Valkenburg

Café Valkenburg is onlosmakelijk verbonden aan Marcel Kint. De thuishaven van Marcel Kint kreeg die naam naar aanleiding van het gewonnen wereldkampioenschap te Valkenburg ad Geul (NL). Het werd de plaats waar vele overwinningen (en tegenslagen) door de supporters werd gevierd. Hier op de 1e en 2e verdieping is de productie van fietskaders onder eigen label begonnen.

Café Frak

Café Frak was de café waar de eerste supporters van Marcel Kint verzamelden. Dat het een tante was van Marcel die deze café uitbaatte was het idee al snel geboren om zelf een café (het latere Café Valkenburg) aan de overkant van de straat te bouwen.

Koeiplekske

Een ‘koeiplekske’. De omschrijving van de plaats waar Marcel Kint het levenslicht zag in 1914 - 20 september. Toen werden kinderen nog thuis geboren. Het authentieke gebouw is door de jaren heen uitgebreid, verbouwd,… en nu staat er een mooie boerderij op de site waar Marcel zijn eerste levensjaren ravotte in de velden.

Kreupelschool

De school waar Marcel Kint elke dag te voet naar toe ging. ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Elke dag opnieuw. Op zijn klompen van ’t koeiplekske heen en weer. De lagere school werkt hij hier af, nadien gaat hij naar de gemeenteschool in het Centrum van Zwevegem…. ook elke dag te voet.

Hoeve Kint

Of er daadwerkelijk een link is met de familie van Marcel Kint is nog onduidelijk, maar iedereen die hier iets over weet, mag mailen naar [email protected]

Aankomst

Overleie
Hier iets toevoegen?